Ensenyament i eleccions generals

 

Segurament sóc un “friky” de l’educació i el primer que miro quan comenta les eleccions és la part que parlen d’ensenyament. Potser com a mestre i com a blocaire fa que ja formi part de mi. A vegades em pregunto, qui assessora els programes electorals dels partits majoritaris. He fet el meu anàlisis i avui és el que vull compartir.

Comencem per aquells a que no volem però que governarà, el PP, quan miro el seu programa un cruixit en tota la meva espina dorsal es va sentir. Descobrir que el volen llençar és que la carrera docent s’ha de supeditar a l’estat nacional, així que prepareu-vos que si abans era mestre d’Espanya i Catalunya. Ara seré mestre d’Espanya exclusivament. Amb les connotacions que comportarà això.

Amb Bolonia la diplomatura per ser mestre ha passat de tres a quatre anys. Ara amb el PSOE-PSC el que es vol és que per fer de mestre passi de tres a sis anys. Ens agrada escalfar la cadireta, quan veiem que Europa a vegades amb dos o tres anys pots aconseguir grau. En el fons és una manera de reduir l’atur els joves no els deixem treballar i prou.

Curiosament el que m’ha encantat és el programa d’educació de Ciu. M’encanta perquè com sempre i com fan tots els partits polítics parlen d’equitat, excel·lència, cultura de l’esforç….  Però el que em sorprèn més és que es vol portar la llei catala d’educació  a Espanya. D’aquesta forma ja no serà llei catalana sinó llei espanyola. AH!!! I no us olvideu d la última proposta que apareix, sorpresa!!!! L’eliminació de la tercera hora de castellà que s’està fent els centres. Heu sentit que el govern apreti per acabar amb aquesta imposició? LA veritat és que no, s’omple de boca de nacionalisme i després no fan res.

Però seguim i Parlem d’Erc i Reagrupament els nostres amics venuts que hauríem de ser els nostres salvadors de país. La meva sorpresa és que en les seves propostes no apareix cap d’ensenyament. I anem a Iniciativa els verds, un únic paràgraf electoralista la gratuïtat dels 0-3 anys. En definitiva l’única proposta sèrie i utòpica és Izquierda unida però aquests no els puc votar, per tan no tinc ni idea a qui votar. M’ajudeu?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.