Irene Rigau elimina la sisena hora

Spread the love

Aquest matí ens aixecarem i descobrirem que el final de la sisena hora està aquí al caure. Una mesura clara de retallada. En aquests moments ja tinc dos articles que en parlen. El millor el de Lavanguardia que ve a dir el que vaig dient fa uns dies. Que la sisena hora s’eliminarà al cicle inicial i es mantindrà en els diferents cicles però progressivament anirà desapareixent.

Això té unes repercussions molt grans si no s’està alerta. Que vol dir que retallaran per aquí o els recursos humans de la sisena hora farà que permetran l’atenció a la diversitat. Permeten que primer i segon es pugui desdoblar. El tema està obert però espero que es mantinguin els recursos i així guanyi recursos l’escola.

L’horari també hi haurà repercussions que els sindicats hauran d’explicar sobretot aquells que van estar en contra de la sisena hora anem a veure com es defensen ara quan molts interins i substitus perdin la feina. I en segon terme com els funcionaris perdran una tarda lliure que ara gaudeixen.

A més no voldria ser cap d’estudi si ja era complicat compaginar horaris de primària i infantil, ara faci que es tingui de fer els claustres de 5 a 7 perquè no hi ha cap dia que es puguin trobar.

Si la retallada salarial ha estat d’un 5% més els diferents ipc d’aquests anys pot provocar que hagin perdut gairebé més d’un 10% del sou. I si ara implica que els mestres hauran de tornar a donar més classe tornar a passar de 23 hores lectives a 25 ho trobo molt fort. Si hi ha molta i molta gent que treballa constantment i que no arriba no vull imaginar-me en 25 hores.

El més greu de tot plegat és que hi ha convocada una mesa sectorial amb tots els sindicats, i que en teoria allà s’han de prendre les negociacions. Però la descoberta és que els sindicats no saben res i la premsa sap més que tots ells.

Les famílies s’hauran de tornar a organitzar. A més que tot sembla indicar que hi haurà escoles que faran sisena hora i d’altres no. La concertada sí, aquella pública no, aquella altre pública Sí. En definitiva ens dirigim a un caos, i espero que no sigui una forma per crear escoles de primera categoria i altres de segona categoria.

En definitiva l’únic que puc dir és que el hem de defensar els nostres drets. Perquè aquestes desicions ens fan perdre més drets que mai. Perdem fins i tot llocs de treball per una mala gestió i per això cal dir que hem de parar les retallades ja. Tothom ha d’estar convocat pel dia 14 d’abril per denunciar aquesta situació.Sisena hora

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.