L’accés a la Universitat crea desigualtat, Serà més fàcil entrar per Formació professional

Fete-UGtD’aquí poc, sinó ha sortit a Catalunya sortiran publicades qui ha pogut accedir a la universitat. Serà llavors quan la gent es comenci a mobilitzar per les desigualtats d’accés que passaran actualment.

De què parlo? Parlo que l’accés a la universitat ha canviat radicalment, abans hi havia una quota per la gent de Formació professional. Ara aquesta quota no existeix, provocant que alumnes de formació professional entrin enfront els alumnes que han superat la selectivitat.

Per mi són dos processos diferents, el batxillerat i la selectivitat és una procés per arribar a la universitat. Mentre que l’alumnat que es dirigeix cap a la formació professional és un alumnat que es dirigeix a cercar una feina.

Que tenen l’alumnat que acaben batxillerat i la selectivitat? Res, en definitiva sinó poden accedir a la universitat hauran de perdre un any perquè molts no hauran pensat en  matricular a formació professional de grau superior si volen seguir estudiant si no tenen prou nota.  Creieu que és just?

Sé que en el fons el que es volia es tornar a valorar la formació professional. Però el que no es té en compte és que la gent de formació professional sinó té accés a la universitat ja té una professió. En cap cas vull dir que la formació professional és fàcil, perquè no ho és. He estat docent del FP i realment a vegades pensava que a nivell pràctic era més complicat per a universitat.

Sé que el departament d’educació de Catalunya va intentar que canviessin aquesta normativa, o vaig escoltar per la ràdio. Però finalment ha quedat com ha quedat. En conclusió de tot plegat els lloc que ha sortit ja publicat l’accès a la universitat els pares s’estiguin organitzant. El gran problema  del estat espanyol és que cada govern crea la seva pròpia llei d’educació i al final tot és un galimaties. Solució que Catalunya sigui independent, ho necessita l’educació del nostre país.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: L’accés a la Universitat crea desigualtat, Serà més fàcil entrar per Formació professional

 1. Retroenllaç: Tweets that mention Reflexions del món i de l'educació -- Topsy.com

 2. Marc diu:

  Aquesta frase: “Mentre que l’alumnat que es dirigeix cap a la formació professional és un alumnat que es dirigeix a cercar una feina.” no té cap sentit i no s’aguanta per enlloc…

  Que passa que le gent que estudiem a la universitat no busquem una feina o que? No trobo cap manera per justificar això que dius..

  Per cert, oblides parlar del nivell de la selectivitat, que és realment lamentable i en que el més tonto entra a la universitat…

 3. admin diu:

  Hola Marc
  En primer lloc gràcies per participar en el meu bloc.
  “Mentre que l’alumnat que es dirigeix cap a la formació professional és un alumnat que es dirigeix a cercar una feina”
  Volia dir, que quan acabes una FP tens una titulació per una feina. EN canvi els de Batxillerat no tenen res.
  No parlava dels estudiants universitaris, sinó dels estudiants de batxillerat. Evidentment que estudiar la universitat acabes amb una feina, però si entren majoriatariament els de FP, estem creant fracàs escolar.
  Lo de la selectivitat fa pena, sens dubte estic totalment d’acord.

Els comentaris estan tancats.