Les Jubilacions, classes passives, fi de muface

Començar en parlar en positiu ajuda a situar un tema tan important com el que tractaré avui. Perquè hi ha molts aspectes que influeixen i que s’ha de tractar amb molta cura. Per això vull començar en positiu. La Generalitat un dels elements que ha fet molt bé i espero que continuï així ha estat el pla de pensions, que ha aconseguit una rendibilitat d’un 3,5% en la mitja dècada que el tenim. Font abstreta de la Feteugt. Si ens fixem amb la quantitat que hi ha ara és desorbitada hi ha que el valor patrimonial és de 223.655.348,77.

S’ha de fer felicitar la Generalitat i els ens que ens ho estan gestionant Vida Caixa més els sindicats com Fete-Ugt per la seva gestió molt bona. S’ha de dir els companys que ara tindrem una targeta de crèdit gratuïta que ens permetrà accedir a museus de Cosmocaixa gratuïts, a portaventura amb un 50% de descompte. Així que cal demanar-la ja!!!!!!!

Però anem tirant i anem parlant de més temes, el pacte de Toledo ens que gestiona la política de jubilacions que podríem dir que l’estat se l’ha passat per on ha volgut i gràcies a l’Ugt s’ha aconseguit un acord social bastant important. Però anem al que deia el Pacte de Toledo en l’avaluació del 13 de Gener del 2011 és diu:

En esta linea, la Comision esta a favor de que se

avance en el proceso de convergencia y armonizacion

entre el Regimen General y el Regimen de Clases Pasivas,

que debera hacerse de manera gradual y sin afectar

a expectativas de derechos, ni a derechos legitimamente

adquiridos.

Però curiosament llegim en el mateix document que el decret llei 13/2010  s’anuncia la mort de les classes passives o de Muface. Molts de sindicats actualment parlen que per culpa de la Loe que és cert que permetien les prejubilacions fins els 60 diuen que aquest any s’han acabat però no és veritat que és la Loe sinó es provocat pel govern d’Espanya que en l’últim document diu que la data de jubilació de la funció pública també serà de 67 anys. I si tens més de 33 anys de serveis et podràs jubilar els 63 anys.

La meva sorpresa és que ens diuen que en cap cas hem de perdre drets adquirits, però alhora de la veritat sembla que es tendirà cap a un règim únic per tothom on les mútues que tenim actualment desapareixerà. Em sorprèn ja que davant un moment de retallades, segurament el personal sanitari ens necessita aquest tipus d’acord. I acabarà desembocant cap a una altre col·lapse del sistema sanitari. Em sorprèn que un govern d’esquerra decideixi anul·lar això. Preveig una majoria absoluta del PP per fer polítiques de dretes un govern d’esquerres.

Si realment succeeix això penso que el pacte de Toledo és un òrgan només consultiu on el govern passa del que es va dient, em sembla molt trist tan trist que l’actitud dialogant que vol fer en Zapatero s’acaba convertint amb una dictadura que fa després el que vol.Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.