L’horari escolar

La nostra estimada llengua atacada constantment ha fet que es dilueixi altres temes educatius importants. Un d’ells l’horari escolar, portem anys que parlem molt d’autonomia de centre, on cada centre es gestiona per ell mateix per intentar ser autosuficient. Però la veritat és que els interessos dels pares, mestres o profesors i ajuntaments poden ser molt diferent. Els consensos són realment molt difícils. Cada u tira pel seu costat ja que tenen necessitats molts diferents. El cas dels pares intentar aconseguir el màxim d’hores possibles als centres vigilats pels mestres i professors, perquè d’aquesta forma s’estalvien diners. Malgrat el consell escolar demani constantment que s’ha de pensar amb els alumnes i elaborar mesures pedagògiques alhora de la veritat s’intenta que els alumnes facin la majoria d’hores possibless.

El professorat ho té clar, vol sortir com més aviat millor, és evidentment però te clar, que les tardes dos hores semblen si em permeteu la paraula guarderia. L’alumnat té problemes molt grans de concentració, i no s’acaben aprofitant les sessions com hauria de ser. Sí, jo sóc un defensor de fer una hora i mitja a la tarda, perquè estic segur que la concentració de l’alumnat augmentarà.

Però hi ha un altre ens afectats que són l’administració i l’ajuntament el fet que ara una mateixa població tingui horaris diferents, uns acaben a les 16 d’altres a les 1630 i d’altres a les 17 pot provocar que treballadors de l’ajuntament que facin les mateixes funcions tinguin horaris diferents. I l’organització de les activitats complementàries siguin de difícil organització en el mateix poble,

Hi ha coses que ha de venir marcades de l’administració educativa com és l’horari i el calendari escolar. No es pot passar els centres per tal que debateixin temes com l’horari que faran, si fan jornada intensiva o els dies que fan de festa…. Hi ha d’haver un ens que no faci discutir innecessàriament la comunitat educativa. I evidentment el que no ha pensat ningú és com els afecten als monitors de lleure i menjadors escolars. Com sempre són els últims de la comunitat educativa i qui fan la funció social important.

He trobat per internet les reflexions de Joan Teixidor on ens diu que la conciliació horari de la sisena hora era una cortina fum. Em sembla molt interessant el que té publicat.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.