10 apps educatives per android!

Spread the love

Porto un parell de setmanes pensant quines apps són interessants pel món de l’educació. Aquí en teniu un grapat. Ho he fet reflexionant de webs que deien les 10 millors apps educatives. Jo el que he fet és adaptar-ho a les que faig jo servir com a docent o amb els nens.

1.-Evernote: Quan vaig trobar aquesta app, buscava una aplicació que em permès crear petites llibretes d’apunts. En aquests moment jo la utilitzo per tenir diferents tipus de llibretes, la de cicle, la de claustres, la de control dels alumnes, els recursos didàctics…. El fet que tingui accés a qualsevol ordinador i mòbil em permet una gran interacció. evernote

Permet compartir llibretes, el qual pot servir per compartir apunts, fer una història amb tot el grup-classe, compartir links. Per mi és una de les aplicacions més interessants que poden desenvolupar activitats didàctiques.

2.-La segona aplicació que tothom en parla, és algun disc dur de núvol. Fins i tot es diu, que siguin substituts als pendrive. Així com evernote no té tanta competència aquí sí que en hi ha. La més famosa per excel·lència és el Dropbox segurament que és una de les primeres que va sortir. Dropbox té un acord amb Samsung que us regalen 50 gigas durant dos anys.El segon és el Google Drive que a partir del nostre correu Xtec ho podem fer servir. Moltes escoles ja fan servir google Drive per compartir arxius, com actes, documents importants, imatges… En hi ha d’altres com Box o el últim que ha aparegut que és Mega.

dropbox

3.-Wordlens: Una app que és molt desconeguda actualment però que segurament revolucionarà el món de les traduccions. Es tracta que a partir de l’ús de la càmera del teu mòbil et tradueix el text, de cop. Molt pràctica per donar-te nocions del que va el text, la majoria d’aplicacions de traduccions és una ajuda però molts cops ja sabem que cap eina tradueix bé. En el món de les traduccions trobem diferents apps molt educatives com la mateixa de google o la més famosa la Dictionary.

4.-Diec:el diccionari de català de l’institut d’estudis catalans. A un cop de click podem descobrir la definició d’una paraula. Ens pot treure d’algun dubte enfront alguna paraula com s’escriu, sinònims….Ideal per un dubte que tinguem en un moment fent classe.diec

5.-Skitch O Pic Collage: Són dos apps que permeten manipular imatges i sobre escriure el que desitgem. Aquestes apps en ser ràpides ens permetre treballar la imatge en temps molt petit, creació d’imatges matemàtiques….skitch

6.-Listen & Speak: Per mi és una app molt bona, que amb la seva intel·ligència artificial et diu si pronuncies bé i fins i tot si ho dius malament et diu que ha entès. Jo m’ho he passat molt bé fent-la servir per practicar l’anglès. Malgrat té unes plantilles que us podeu baixar per internet,  partir d’editar-les et permet personalitzar-les, a un docent d’idiomes li anirà molt bé perquè els seus alumnes treballin Speaking i els continguts curriculars de classe.listenspeak

7.-Anatomy 3d: He triat aquesta app per les seves característiques que permet treballar el cos humà i els seus aparells digestiu, saesqueletnguini… És molt visual i em sembla que ho podem modificar amb el típic esquelet humà que tenim al centres docents que fa mitja por. És molt bo perquè amb el dit permet moure’l en qualsevol punt.

8- Multiplication Genius:Després de buscar una aplicació de multiplicacions per alumnes que faig classe, vaig trobar aquesta gratuïta  que permet repassar les taules del 1-12

9.-Lectors de noticies:  Quan es parla de lector de notícies, no s’ha d’entendre només de notícies de diaris. Sinó la majoria de webs tenen subscripció mitjançant Rss. I el que ens pot permetre és allotjar webs o blogs que ens interessi per tal que l’alumne faci un treball més adequat. Per tal de seguir amb el que ens dóna el departament com afegidor RSS, jo ho faria a partir de l’eina mateixa Google Reader, però com a lector utilitzaria Pulse.  Us recomano Pulse perquè té la versió d’escriptori, útil per ordenar els continguts de forma ràpida. A nivell mòbil també és més fàcil compartir-la a les xarxes que altres aplicacions. Flipboard i feedly són apps alternatives.

10.-Splashtop i whiteBoard:pdi Per mi són aplicacions que amb ajuda d’un projector podem convertir la tablet amb una pissarra digital interactiva. Les implicacions educatives d’això són moltes. En el vídeo de sota ho podeu veure. I en el post que vaig fer fa uns dies. Splashtop és una forma de controlar l’ordinador, per mi és la meva eficient. Però en hi ha d’altres com el teamviewer. La whiteboard no és gratuït però val la pena tenir-ho.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de tecnologia mòbil i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.