10 característiques de la tecnologia mòbil sobretot en l’àmbit de l’educació

Spread the love

Ahir quan estava acabant de reflexionar sobre les diferents apps educatives que creia important. Vaig anar descobrint que utilitzava molt la tecnologia mòbil dintre l’aula. I que molts cops no m’adonava compte. Possiblement perquè tinc les tics normalitzades. Recordo que un dels meus companys mestres em deia. Que jo no tenia una tablet per tenir una tablet, sinó que realment la sabia utilitzar.

A mesura que ahir anava escrivint el post m’anava apareixent virtuts de treballar amb l’ús de tecnologies  a l’aula. Les principals per mi són:

1.-Rapidesa: La tecnologia mòbil està sempre oberta, ràpida de funcionar i d’operar.  Això fa que no hi hagi tant preparació com l’ús ordinador. La podem manejar com si obríssim un llibre.

2.-Funcionalitat: Així com hem vist que constantment els ordinadors no funcionen, es bloquegen, van lents. Podem afirmar que l’ús dels mòbils i tablets es bloquegen poc i estan acostumades a estar obertes sempre.

3.-Usuabilitat: Si ens fixem la tecnologia mòbil és més senzilla que l’ús del ordinador. És més intuïtiva i per això android s’ha anat estenent i fins i tot estant apareixent altres usos com rellotges intel·ligents, videoconsoles, portàtils.

4.-Mòbil: És una característica que es defineix a si mateixa. La seva mobilitat és la que ens permet portar-ho a tots llocs, sense pensar ni en cables, ni en connexions ni en res.

5.-Immediatesa: Amb una bona connexió, si ens hem deixat de trobar una aplicació en un moment la podem tenir instal·lada. Alhora tenim aplicacions que ens pot ajudar a relacionar-ho amb la vida quotidiana de forma ràpida.

6.-Curricular: Al haver-hi tantes aplicacions i ordenades en un mateix espai. Permet trobar aplicacions per a totes les àrees del currículum.

7.-Ordenat: Al fet que sembli una competició a veure que fa més aplicacions mòbils entre Samsung, apple, google, blackberri, Microsoft ens trobem en un mateix lloc totes les aplicacions a un cop de click. Cosa que mai s’ha vist en programes pc.

8.-Enxarxat: Possiblement ha estat el pas de la nova web 2.0 ens permet compartir, opinar, no és estrany trobar la web. Les millors apps del 2012, però no trobem mai els millors programes Pc 2012.

9.-Qualitat: l’ús de tecnologia mòbil és ús de recerca de investigació i desenvolupament. Ho estem veient que tots els grans productors d’investigació tecnològica estant creant grans centres d’investigació.

10.-Negoci  ha permès als programadorscrear miniaplicacions i vendre-ho a minipreus. Fixem-nos amb el futur negoci de whatsapp, ara tothom l’utilitza però el que no saben que l’any que ve tindrà un preu que serà ridícul, però en utilitzar-ho tothom crearan  un negoci immens.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de tecnologia mòbil i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 10 característiques de la tecnologia mòbil sobretot en l’àmbit de l’educació

  1. Retroenllaç: Instal•lar Apps i el sistema operatiu Android a Windows | REFLEXIONS DEL MÓN I DE L'EDUCACIÓ

Els comentaris estan tancats.