Amerencs pel Sí i Acte de fundació del monestir d’Amer.

Spread the love

Avui Amer ha d’estar content i engalanat per dos fets important. El primer de tots és evident, per fi tenim pregunta i dia de referèndum. El dia 1 d’octubre del 2017 estem cridats per respondre a la pregunta:

No ha estat fàcil arribar aquí, però s’ha arribat amb un consens de totes les forces nacionalistes del nostre país. Això possiblement mai havia passat. Un dels meus hobbys són els MMORPG em permet tenir contacte amb diferent gent d’arreu d’Espanya. El que m’ha fet adonar és que no ens entenen. No entenen perquè aquest desig i anhel per ser independents. Al final de tot he arribat a la conclusió que és impossible negociar amb Espanya perquè no entenen res. No es pot negociar, perquè pensen que Catalunya és només un terreny i que les persones no importen. Davant d’aquest fet he arribat a la conclusió que només hi ha un camí: la declaració unilateral de la independència en el cas que guanyi el Sí.

El Sí guanyarà provocat per les mateixes polítiques del bipartidisme espanyol que fa que persones que normalment eren unionistes ara veuen que la única solució és separar-se d’Espanya.

El segon fet important pel nostre poble és l’acte que ha tingut lloc aquest matí. Tot i que es feia a la 1 del migdia d’un divendres a l’acte ha assistit un nombre gran de gent. L’acte consistia en la presentació d’un document on el nét de Carlemany va signar conforma el monestir d’Amer estava protegit pel rei. Això demostra un passat immemorial que demostra l’abast cultural del nostre poble. Un poble sense cultural és un poble mort. S’ha presentat acompanyat d’un estudi que és bastant interessant, us recomano que aneu a l’ajuntament a veure aquest estudi, on trobareu un díptic.

Però encara hi ha més. Afirmo i reafirmo que un poble sense cultura és mort i per tant s’ha d’anar revitalitzant els pobles per descobrir el seu llegat cultural. Per això la proposta de demà ha de ser molt benvinguda pels vilatants d’Amer. És important entendre com s’ha anat configurant el poble. Per tot això felicito a l’ajuntament per aquest acte cultural. I desitjo que no acabi aquí i segueixin amb altres actes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.