Decret de plantilles i Mencions

Spread the love

boira+capitan-patata[1]Ahir el govern va aprovar el decret de plantilles. La carga ideològica d’aquest sistema evidentment és molt criticable, en el fons hi ha elements interessants i d’altres que s’han de veure. Que el sistema actual tenia problemes no és cap secret i personalment crec que calia un canvi.

El que no m’acaba de fer el pes és com és el canvi, portem uns anys en que el punt de mira és els docents funcionaries dient que no fem res, que treballem malament o col·loquialment “Que en la gratem”. Això és una minoria i possiblement aquest decret servirà per descobrir que realment el nostre col·lectiu hi ha grans professionals i estem pagant les conseqüències d’aquesta minoria molt minoria que sobresurt més que els grans professionals que hi ha. I això es veu en com ens consideren. Pensa un moment i reflexiona, Saps quants metges són bons, quins advocats són increïbles i no saps el nom dels millors docents de Catalunya.

 

Dit i això anem a pel decret de plantilles, la meva conclusió és que canvia una mica de regle de joc, però una mica. Perquè en el fons els qui tenen especialitats seguiran treballant perquè és difícil trobar certes especialitats. Audició llenguatge, anglès, matemàtiques, fps molt concrets solen ser especialitats que no hi ha prou gent per la demanda així com d’altres.

 

El problema segueix sent el mateix des de la Logse, les especialitats que estan massificades com geografia història, psicologia, mestre de primària i infantil. Aqueta gent són  els que tindran difícil perquè tenen més competència. I els directors podran escollir.

 

Una de les coses que he vist que repeteixen més la gent és que sinó tens el famós any no et poden nomenar els directors, a veure dubto que els directors amb prou feina que tenen es dedicaran a seleccionar terços de jornada. En definitiva, de tot plegat si ets un bon professional, no has de tenir por per treballar.

 

I un altre tema, per voler que et nomenin el centre ha de ser atraient pels docents. I això vol dir que els directors s’han de posar les piles perquè el seu projecte de direcció i educatiu sigui interessant per la comunitat educativa, que això crea un altre problema la competència entre els centres.

 

Com he dit, i crec que algú hauria d’haver dimitit pel problemes de les mencions, són les persones que només tenen una especialitat. Aquests sí que ho tenen molt difícil perquè treballin encara que estiguin dintre la borsa. No cal parlar més que l’exemple més clar de la causa és l’explicació del post que vaig fer bannejats els mestres de primària. I aquí rau la meva opinió, si no es fa una vaga d’aquest decret no sé quan es farà una vaga.

 

Us deixo amb el powerpoint que va presentar ahir la Irene Rigau i la nota de premsa:

pd: En cap document oficial apareix que per anomenar un substitut necessita un any d’experiència només ha sortit algun mitjà de comunicació i no hem vist el document final.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, sistema educatiu i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Decret de plantilles i Mencions

  1. Pilar diu:

    Jo voldria saber com aniran els nomenaments.
    Vull dir si un interí esta treballant en un institut i fa be la seva feina, el director el demanarà perque es quedi el proper curs, pero si la seva plaça acaba per cubrirse per un professor amb plaça o… el que sigui, que es redueixi la plaça al 50% i ell te demanat 100% o mil coses. Com en els altres instituts també els directors hauran triat al professor interí que ja hi era o que ja coneixien d’algun altre any, el interí que ha perdut la plaça en el institut a on ja treballava, ja cap altre director el coneix, ni el demanarà.
    Quina posibilitat te de tornar a treballar?

  2. Pilar,
    S’ha de veure com s’aplicarà. però està clar que els directors es poden trucar entre ells.

Els comentaris estan tancats.