El curs escolar està acabat? El curs està perdut?

Spread the love

Segurament, aquest post em sortirà molt llarg perquè a mesura que l’anava preparant m’arribava més informació rellevant del que volia tractar.

La meva resposta a les dos preguntes de l’article és que el curs segueix de forma diferent i no està perdut. Per defensar-ho en primer lloc us ho faré matemàticament:  El curs amb els alumnes va començar el 12 de setembre i l’últim dia lectiu abans de confinar-nos va ser el 12 de març. Si fem càlculs això representa 6 mesos exactes.

Editat a partir d’aquest link.

Del 12 de març al 19 de juny últim dia lectiu de classe són tres mesos i 7 dies. Si tenim en compte que entremig hi ha la setmana santa i al juny gairebé tota la jornada es fa amb reducció podem comptabilitzar tres mesos i un xic menys si calgués. Ara una simple regla de tres ens donarà la xifra de 66,66 que ho podem arrodonir a un 70% (ja que hi ha contínua i festes pel mig), és adir s’ha fet classe aquest percentatge. Això seria en un centre escolar, però alguns cursos al juny ja no és lectiu per tant potser que hagin fet ¾ parts del curs tal com diu el Sr Josep Bargalló en el vídeo que us mostro en el post. En definitiva hem d’afirmar que el curs no està perdut.

En segon terme, en cap cas el curs està acabat, els docent seguint les directrius del departament i de les direccions dels centres estem acompanyant a l’alumnat amb les seves tasques.

El que sí és evident que el món està canviant pel coronavirus i l’educació també.  El vídeo del conseller d’educació del govern que us mostro ara, demostra que és com diu ell un curs diferent. Segurament per primer cop puc dir que estic d’acord amb tot el diu un conseller d’educació.

Font de TV3 a la carta

Un dels punts que defenso amb ultrança és que no tots tenim la mateixa forma de connexió, no tots tenim uns ordinadors preparats per treballar i per això cal la diagnosis de l’alumnat per saber a qui no arribem amb entorns E-learning. Encara que en el vídeo no parlar mai dels docents i dona per suposat que tots e tenim la capacitat i els elements per fer una educació E-Learning, francament jo crec fermament  que no tothom té els equips necessaris ni les competències per fer-ho. Aquesta diagnosis que no s’ha fet el departament ho hauria de comptar si compta amb els seus treballadors.

Un altre tema que crec molt important és que és el moment de què famílies gaudeixin del seu temps encara que sigui confinats. Sempre hem ressaltat en els centres escolar que les famílies haurien d’assumir més responsabilitats, doncs ara és un bon moment per fer-ho guiats pels docents que estan elaborant tota un sèrie de materials per tal de que ho puguin fer a casa.

En definitiva no hem de caure demagògies i dir que el curs està acabat o perdut. Algunes veus com les famílies i fins i tot experts parlen que s’hauria ampliar el curs o fins i tot enriquir l’estiu. Un de les organitzacions on m’ha arribat que ho defensa és la fundació Bofill. Amb un article que és titula:

Aquest any necessitem un estiu enriquit per compensar la pèrdua escolar

Tos els fonaments que he dit abans serveixen per revertir el que diu aquesta fundació a més un dels elements que s’està treballant és pels alumnes NESE, NEE i alumnes amb desavantatge. Encara que hauríem de dir que aquest cop gairebé tothom té limitacions ja que ningú ha estat confinat en tota la seva vida.

Tota les persones i tots experts que defensen que els centres escolars obrin a l’estiu estan desprestigiant el nostre encant i la nostra fortalesa en el teixit associatiu de l’educació de lleure. Els hi posem la etiqueta educació quan ens interessa, però els ambient no formals també enriqueixen l’entorn escolar. A més seria finiquitar les empreses de lleure que també fan el seu servei a les famílies.

a mi que em perdonin, però deixem l’alumnat que tingui una educació diferent i ja tornarem a l’estudi al setembre. Siguem coherents si us plau!!!! No hi haurà una emergència educativa és buscar el titular sensacionalista, el curs segueix però no amb normalitat sinó de forma diferent.

En conclusió el curs està seguint però de forma diferent. En cap cas està perdut tan si acaba de forma presencial o  començà el setembre.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, política, sistema educatiu i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El curs escolar està acabat? El curs està perdut?

  1. Retroenllaç: Posem les Tics en el centre d’aprenentatge | REFLEXIONS DEL MÓN I DEL MEU VOLTANT

Els comentaris estan tancats.