El món canvia pel coronavirus i l’educació també haurà de canviar.

Spread the love

És evident que el #coronavirus ens ha demostrat que no estem preparats per una pandèmia, i el concepte confinar quan tornem els centres escolars ja no ens l’agafarem tant de broma com estaven fent amb els simulacres d’incendi. Estem en temps molt difícils per tots, segurament tornarem a una crisis econòmica, però també i això rau la importància és comença a parlar de canvis de models de treball.

Font de l’imatge  amb un article sobre canvis econòmics.

És evident que moltes empreses per treballar estan tendint cap a models de teletreballs, la quantitat de videoconferències que la gent relata que s’està fent demostra que canvia la nostra forma de fer. Possiblement després del confinament haurem de fer un reset del món, des del punt de vista econòmic, des d’un punt de vista educatiu i des del punt de vista social. La pandèmia ens està fent plantejar la forma en què vivim.

També aquest món del confinament ha vist que tenim problemes de connexió. No tothom té accés internet de la mateixa manera. No tothom pot fer classe a una plataforma educativa. Amb això estic d’acord amb el govern català que cal buscar una forma universal on-line per accedir a l’avaluació educativa en el proper trimestre. Cal seguir demanant a l’ajuntament, al govern, a les empreses de comunicacions que cal que tot arreu hi hagi fibra òptica per tal que tothom pugui tenir accés de la mateix forma. Internet ha de ser un dret universal.

El món virtual, el món d’internet fa por, o això semblava perquè durant molt de temps moltes tasques no es feien on-line perquè creien que no podia ser el mateix. Només cal veure la gran discussió que hi ha en permetre si la UOC pugui fer magisteri On-line.  Un altre exemple són les xerrades d’internet segura, que molts cops tendeixen a criminalitzar la xarxa i no exaltar les seves virtuts. En fa assabentar-nos que potser ara és un moment de fer reset i de plantejar-nos una nova forma d’educar, de fer i no només en el món de l’educació sinó en tots els sectors. Si ens fixem, els mestres i professors confinats estem constantment preparant activitats pels nostres alumne per no perdre el contacte. Altres companys em comentaven que ara treballen més que abans, és evident que preparar feina on-line demana aprenentatge, demana que has de preparar un material que has de fer entendre sense els teus gestos corporals. És una nova forma de fer. En definitiva el confinament ens farà entendre una nova manera de treballar. Això ens permetrà quan tornem a l’ensenyament presencial, adaptar millor el nostre material quan tinguem un alumne malalt, o preparar altres activitats on-line que ara per ara no fèiem.

Em pregunto després de tot el que estem aprenent la societat amb el confinament ho sabrem reflectir després? Sorgirà una nova forma de fer o mantindrem el sistema com ara? Segur que ens en sortirem…. Però evolucionarem com a societat?

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, pedagogia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El món canvia pel coronavirus i l’educació també haurà de canviar.

  1. Retroenllaç: El curs escolar està acabat? El curs està perdut? | REFLEXIONS DEL MÓN I DEL MEU VOLTANT

Els comentaris estan tancats.