Els llibres digitals fa necessari que hi hagi la independència de Catalunya

Spread the love

Durant aquests últims mesos havien aparegut diverses notícies que els llibres digitals serien gratuïts pels alumnes.  El departament d’educació donava 30 euros per alumne per comprar aquest tipus de material. Amb la idea que les editorials baixessin els preus.

Les famílies han de pagar 150 euros per l’ordinador que altres comunitats ho tenen gratuït. Però la política d’en Maragall va ser que anés a càrrec de les famílies. En altres comunitats des de cinquè de primària és gratuït. Perquè Catalunya ha de pagar sempre els peatges?

Actualment el projecte 1 per 1 és per secundària s’espera que es passi a les escoles. Sembla que a nivell digital anem molt tard comparat amb Espanya. Però anem a més enllà, el que està passant amb els llibres digitals pot ser una vulneració de la llibertat de càtedra. Va sortir ahir a LAvanguardia i L’Ampa Ipse ho recull. Si els professors amb aquests 30 euros no poden triar la editorial que volen, ja que han d’agafar un pac. No és un atemptat contra la seva llibertat?

No m’estranya que ANELE l’Associació de llibres d’ensenyament hagi enviat una carta a tots els instituts dient que els 30 euros és una subvenció i que poden gastar més. És aquesta la gratuïtat que deia el departament d’educació.

El que està clar és que els llibres digitals són més barats que els llibres de text normal. Per això ha fet que hi hagi una guerra de preus. El curiós del cas és que la política del departament hagi provocat aquest caos i ara demanin que  al costat del ordinador hi hagi un llibre de text normal.

De part d’aquest peatges que fa que L’educació no sigui gratuïta, els llibres digitals estan preparat per atendre la diversitat lingüística del nostre país.

A tall de conclusió de tot plegat, dir-vos que el projecte 1 per 1 és una gran idea. Ja porto parell d’anys demanant-lo a crits en el meu bloc. Que era necessari la digitalització de les aules. L’ increment de pissarres digitals. Que els infants i joves tinguin ordinadors portàtils per treballar. Ja que de part d’escriure i saber mates ara l’alfabetització és conèixer les TICS.

Però en contra, hem anat molt lents. A sobre ho han de pagar les butxaques dels pares. I el que hauria de ser gratuït no ho és. I no està clar si la normalització lingüística estarà en els llibres digitals. I de tot plegat dic que Espanya o el departament d’educació ens està discriminant com a catalans que som. Només una paraula, per millor l’educació del nostre país. INDEPENDÈNCIA.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els llibres digitals fa necessari que hi hagi la independència de Catalunya

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Reflexions del món i de l'educació -- Topsy.com

Els comentaris estan tancats.