Funcionaris o infuncionaris!

Spread the love

Quan es parla dels funcionaris, la majoria de gent només fan que criticar-los. Sembla per dir-ho de una forma que tots els funcionaris no funcionen. És a dir, són infuncionaris.  Curiosament com a paradoxa sempre que els governs generen algun canvi en l’administració pública, el primer crit sempre és que s’està privatitzant els serveis públics.

Així tenim que sempre es demana que hi ha un serveis públics de qualitat, ja que es considera que un país avançat, és que té uns serveis públics de gran qualitat. Però alhora de veritat només fent que criticar els funcionaris. Fins a tal punt que alguns afirmen que no pot haver-hi persones amb feina per tota la vida.

Alguns diuen que els funcionaris cobren molt quan no és veritat l’augment del sou mai està per sobre IPC sempre està per sota. Any darrera any els funcionaris han perdut poder adquisitiu.   I per tant és impossible que l’honorable president Montilla prometi el poder adquisitiu perdut perquè potser els sous hauran de pujar un 17%.

La LEC la llei catalana d’educació per mi és una llei nascuda pensant que els funcionaris no fan la seva feina. I como no fan la seva feina els han de castigar. I el decret de la funció directiva és l’intent de donar poder als director, amb la fal·làcia que els mestres i professors no treballem. Potser el que no funciona és l’inspecció, i ara busquen formes d’intentar controlar.  L’avaluació del funcionaritat es necessària sempre que passi per millorar el sistema públic. No una avaluació conductivista que busca castigar. I que conegueu que jo estic a favor de l’avaluació de resultats, sempre que sigui per millorar el sistema públic.

La baixada de sous al funcionari és injusta. Injusta perquè el funcionarietat públic no té la culpa per una mala gestió dels governants. Hi hagi un gran dèficit. Quan el que ha passat és que grans especuladors ens han portat aquesta crisis. I que passa que ara ha d’arribar la crisis al funcionaris.

Per mi un estat de benestar ha tenir uns serveis públic de qualitat. Ja m’agradaria que cada any hi hagi més serveis de qualitat. Però el que sembla és que ens haurem d’acostumar a pagar més impostos amb menys serveis. Per això crec que hauríem tots d’anar a la vaga general.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Funcionaris o infuncionaris!

 1. Bain diu:

  El problema és que hi ha molta gent(ens els que m’incloc) que tenim una visió dels funcionaris segurament erronea. La primera imatge que ens ve al cap quan pensem en funcionaris és l’administratitu que treballarà tota la seva vida en un lloc fixe on per al que facin fora ha de matar algú, que treballa sempre de 8 a 17 sense fer ni un minut més del seu horari, que s’està 1 hora y mitja per esmorçar. Aquest és el funcionari que s’hauria d’avolir…

 2. David de las Heras diu:

  Hola Bain
  Gràcies per participar al bloc. Els administrius són els primers que es critiquen molt. Però la quantitat de paperassa que generem a l’administració, és necesària aquest administratiu. Potser el que necessitem és una avaluació de resultats d’aquesta gent.

 3. admin diu:

  Bain si inspecció funciona, doncs queda expedient

Els comentaris estan tancats.