Google Keep com una eina educativa vs Evernote

Spread the love

Fa uns dies quan vaig escriure sobre Apps educatives vaig parlar d’evernote com a una eina de gestió i molt educativa. Avui torno a parlar d’ella, perquè tothom parla que li ha aparegut competència es tracta de Google Keep.

notas2

Evidentment no he tardat en  provar-la. Ja fa temps que buscava una aplicació que em permès fer notes a partir de llibretes, això ho vaig fer gràcies a evernote en tinc una, on tinc claustre, cicle, classes…

evernote

Evidentment quan he llegit en molts de blocs l’aparició de Google Keep i de la seva aplicació a Android de seguida l’he volguda provar. A veure en aquests moments aquesta aplicació no li arriba ni a la sola de la sabata a evernote. La trobo molt verda encara, no permet classificar les notes, i sembla que sigui una versió molt beta. Ja en el punt que per accedir a ella no hi ha accessos directes. I per accedir-hi s’ha de escriure tot el link. Que trobeu a la imatge de dalt. Evidentment estic parlant de la versió d’escriptori. Per Apple encara no existeix cap aplicació.

Encara que destaca la seva senzillesa, i la seva utilitat. Perquè segurament la llarga google acabarà copiant el que ha aconseguit evernote. La competència és bona. I si us fixeu en el salvapantalles encara està molt verda. Permet afegir fotos, sons, i sincronitzar-se amb tots els aparells o enginys que tinguem. Permet fer llistes, que podem utilitzar de forma ràpida per fer llista de compres, coses que hem de fer…. Més que un arxivador com evernote és com una llibreta de tasques, però segur que en breu hi haurà més renovacions. Aquesta aplicació de google es convertirà en una de les més educatives i interessant.

notes

 

Es nota molt que l’han preparada més per dispositius mòbils, on la versió d’escriptori no m’ha deixat canviar el colors de fons es veu una mica adalt. Però en l’aplicació d’android sí que m’ha deixat.

Screenshot_2013-03-21-16-41-49

 

Tot i així, tornem a la utilitat del nostre sistema educatiu. Cada vegada més al departament ens demana que utilitzem el correu i les eines corporatives. Ja en molts centres es comença a utilitzar Drive. Per tant és veritat que Evernote està molt bé, i crec que a la llarga google plagiarà a Evernote. I en ser eines del departament anirem cada vegada més a utilitzar-les.

nota3Modificar un document de google docs la veritat és que demana un xic més de memòria que fer notes. Per tant en les poques hores de sessions informàtiques que tenim amb els alumnes. Crec que guanyarem rapidesa en escriure a partir de google keep per crear activitats cooperatives de lectoescriptura.

El futur canvia en cada moment. I els docents haurem de renovar-nos cada moment.

us deixo amb el vídeo de presentació de Google Keep

Aquesta entrada s'ha publicat dins de recursos, tecnologia mòbil, Tics i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Google Keep com una eina educativa vs Evernote

  1. Hola David,
    doncs si, a Evernote li ha sortit un dur competidor, que ara per ara està lluny, però amb el potencial del Gegant Google pot menjar-li territori ràpidament.
    Al nostre centre també mirem d’ensenyar i emprar moltes de les eines de google apps per educació. Però la qüestió és, i sobretot arran del cop de porta de G.Reader, es pot seguir confiant amb els serveis que ofereix google?
    Salutacions,
    @msayrach

Els comentaris estan tancats.