http://www.nubico.es/ la teva llibreria de llibres digitals.

Spread the love

Confesso, que m’agrada la cultura la gaudeixo i la consumeixo en tots els marcs. Música, teatre, cine, literatura i jocs d’ordinador.

El tema de la pirateria és un tema recurrent i sempre ens han dit que a Espanya sempre hi hagut molta pirateria. Però el que no han dit és que justament els que gastem més pirateixen més. I això últimament s’olvida que és així ens ho indiquen la majoria d’estudis que s’han fet. Però en fi no vull oblidar  perquè he escrit aquest post. I que conegueu que en la majoria dels meus ordinador tinc llicencia de Windows, d’office i mai em baixo cap joc. Normalment espero que siguin més baratos i els compro a partir de serials o steam. No vol dir que no pirateixo, la veritat és que s’em dóna bé trobar pel·lícules, e-books i la cultura que desitjo consumir.

Però tenim un problema és que la cultura cada vegada és més cara. I les polítiques cap aquest sector han anat al revés, en ves de baixar-ho i fer preus públics els han encarit. Si jo tingués una tarifa plana que em donés, qualsevol peli que vulgui llegir, qualsevol joc que vulgui jugar, qualsevol llibre que vulgui llegir. Però la veritat és que això potser serà el futur però ara no.

Us confesso que les iniciatives com wuaki, spotify van cap aquest camí però són insuficients. També curiosament els preus sempre són els mateixos. 10 euros. A waki sí que he tingut una subscripció pagant però al final ho vaig deixar perquè vull veure el que vulgui, vull escoltar el que sigui i ara per ara els serveis de cine digital i de música no em fan satisfacció.  Miro d’anar sempre que puc al cine, perquè m’agrada però trobo excessiu pagar 9 euros. La cultura hauria de ser l’abast de la mà.

En fi no volia parlar de tot això però m’ha sortir i el que volia presentar és nobico ho confesso trobo els llibres massa car, si pogués cada mes em compraria dos o tres llibres. Per això per a mi defenso Nubico, veure 4000 llibres digitals pagant el preu d’un 10 euros, ho veig increïblement bé i alhora trobo una eina educativa.

Potser no podem triar totalment que volem llegir, però així com la música i el cine és més fàcil de veure i escoltar. Llegir comporta més temps. Per tan és impossible acabar de veure tots els llibres que t’interessen.

El catàleg és molt ampli, si que seguim amb els 10 euros que semblen que no entenguin que si fos menys tindrien més subscripcions. He trobat algun llibre en diferents llengües però poques. Estaria bé que introduïssin llibres d’aprenentatge de lectura d’anglés i les diferents idiomes de l’estat. Acabarien tinguen més èxit.

Segurament he estat dels primer de donar-me d’alta perquè ho vaig fer ahir, els felicito per la iniciativa i la difonc.

També per les escoles potser un element més barat per tenir llibres de text i novel·les, on poden accedir-hi qualsevol lloc. En el món digital els centres educatius han de tenir serveis com aquest. La tecnologia mòbil està aquí no la podem negar. Us animo a provar-ho un mes

Aquesta entrada s'ha publicat dins de recursos, tecnologia mòbil i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.