Inseguretat dels mestres i professors interins: Els nomenaments telemàtics.

Spread the love

Sembla ahir, quan van aparèixer els nomenaments telemàtics. Però aviat tornaran aparèixer i sembla que serà el 31 d’agost.  Pensava que intentarien tenir casi totes les persones el dia 1 de setembre. Però no veieu molt just que les convoquin un dia o dos abans de començar el curs.

Us passo un vídeo de com funcionen els nomenaments telemàtics. Que he trobat mirant el diari MEF:

Curiosament quan llegeix el DOGC et trobes que fins a 15 de juliol no es poden tancar plantilles. Us cito un tall:

Per tant, es nomenarà un únic substitut a dedicació completa per cobrir dues substitucions o vacants de mitja jornada, amb la següent flexibilització del criteri d’especialitat: en el cas que una de les dues mitges dedicacions correspongui a l’especialitat d’anglès, es requerirà que el candidat compleixi aquest requisit d’especialitat; en qualsevol altra combinació s’haurà de garantir almenys una de les especialitats dels llocs de treball a substituir i/o la que determini la direcció del centre docent, que no sigui anglès.

A aquests efectes, els directors dels centres han de comunicar als serveis territorials, abans del 15 de juliol de 2010, les combinacions horàries per compactar més d’una reducció de jornada en l’horari d’un mateix substitut a dedicació completa, per tal que puguin oferir-se aquestes substitucions compactades en els actes de provisió previstos per abans de l’inici del curs de 2010-2011.

Això potser positiu i negatiu. Positiu perquè ajuda a crear jornades completes i crea més estabilitats als centres. Negatiu perquè en ves de donar dos llocs de treballs només es crea  1.

I un apartat més amunt trobes el col·lectiu enganyat:

6.2.4 Procediment d’urgència

En el cas que no hi hagi prou mestres per cobrir les substitucions de les especialitats d’educació infantil i primària, es mantindrà durant el curs de 2010-2011 el procediment d’urgència que preveuen el punt 2 dels acords de 15 de setembre i de 9 d’octubre de 2006, i el punt 7 de l’Acord de 25 de juny de 2007 i es nomenarà el professorat disponible de la borsa de secundària que hagi manifestat la seva disponibilitat per treballar en aquests centres, amb una única modalitat de nomenament en totes les especialitats pròpies d’educació infantil i primària, com a interins del cos de mestres i coincidint amb la durada de la substitució.

Creieu que els llicenciats estan preparats per anar a primària?

Que passarà quan hi hagi prous mestres? Que aquests llicenciats aniran a fora. I llicenciats que portaven 5 anys treballant no trobaran feina. I entrarà gent nova que s’haurà d’adaptar al sistema educatiu. I com sempre potser positiu i negatiu aquesta mesura. Positiu perquè és un intrusió professional, negatiu que els nous mestres s’hauran d’adaptar al sistema educatiu.

En definitiva que tornem a tenir un xic d’inestabilitat educativa amb els mestres i professors interins. Es sap que serà a partir del dia 30 d’agost perquè ho posa el mateix DOGC

A partir del dia 30 d’agost de 2010, els serveis territorials del Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona destinaran el professorat interí i substitut que no hagi obtingut cap destinació en les adjudicacions de destinacions provisionals del mes de juny als llocs de treball vacants i substitucions que s’hagin produït amb posterioritat a l’esmentada adjudicació.

Els dies en què es realitzaran els actes d’adjudicacions de finals del mes d’agost i primera quinzena del mes de setembre es publicaran a la pàgina d’internet del Departament d’Educació: http://www.gencat.cat/educacio (apartat Borsa de treball de personal docent)

No podien fer-ho més abans. Si us fixeu ja ara mateix podem a firmar que quan comenci la docència no hi hauran a les escoles i els centres totes les persones. En les adjudicacions que hi va haver el juliol, totes són de jornades completes. Així que no us estranyi que un altre cop l’inici de curs serà desastrós. Fent que l’educació del nostre país sigui un galimaties un altre cop.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Inseguretat dels mestres i professors interins: Els nomenaments telemàtics.

 1. Retroenllaç: Tweets that mention Reflexions del món i de l'educació -- Topsy.com

 2. Pep diu:

  David:

  Per què no dius que…
  -El vostre secretari general de FETE ARA és el responsable dels nomenaments telemàtics? Sï, en Jaume Graells

  -Que ZP és de FET-UGT

  -I que no són pocs els diputats que han votat a favor de la retallada que són de la UGT?

  NO val dir que planteu cara, quan esteu al GOVERN!

  PJ

 3. admin diu:

  Hola Pep
  Gràcies per tot. Que coneguis que accepto totes les crítiques siguin positives o negatives.
  No tinc el gust de conèixer en Jaume Graells, ja ho preguntaré.
  Em quan a la Ugt es veritat que hi ha socialistes però en aquests moments en el sindicat són més d’ERC i de CDC que del PSC.
  Pensa noms com en Camil Ros o la Dolor BAssa. LA UGT a l’any 82 va rescindir del PSOE, i et dic perquè conec el sindicat que ara mateix està molt separat d’ell.
  Estem en contacte.

Els comentaris estan tancats.