Irene Rigau estudia retallar 5000 docents interins

Spread the love

Irene Rigau estudia retallar 5000 docents interins

Les propostes que hi ha sobre la taula ja són prou conegudes per a tothom. Molts docents ja pensen en que són una realitat aquestes són:

1.-Passar de 23 hores a 25 d’hores lectives a les escoles. Fa cinc anys enrrera es va fer aquest canvi. Ara es desmonta. Com a mestre dir-vos que si en 23 hores lectives no arribem amb la quallitat suficient no em vull imaginar en dos hores més lectives. Veig companys estressats per fer la seva feina brillant. Augmentar aquestes hores pot produir major estress, més baixes i posar-se els docents contra l’administració.

2.-Passar de 18 hores a 21 hores lectives als instituts. També he estat en un institut i la veritat penso que es va més trànquil que a les escoles.

3.-Retribuir hores extres al professorat: Això comporta retallada d’interins, però enfront a la baixada del sou de més d’un 10 per cent en aquests últims dos anys més d’un docent s’ho haurà de plantejar. Més d’una vegada he sentit a la Irene Rigau que està a favor de la sisena hora

4.-Eliminació parcial de la sisena hora. Ho sento però jo la comparteixo penso que ha fet molt a les escoles. Tot i així com a molt es farà a cicle inicial.

La situació és preocupant pel mestres i professors interins. S’ha de retallar i ells seran els primers afectats. Però el problema penso que va més enllà, molts interins que porten més de 5 anys de serveis buscaran una altra comportant l’entrada de docents interins nous que no estaran formats.  A més cal comptar amb aquells llicenciats de més de sis anys de serveis que van ajudar a crear la sisena hora. En definitiva no comparteixo la idea de que els docents interins siguin els primers de passar per la retallada. No només els docents estaran en contra sinó la fapac a poc apoc denunciarà aquesta situació.

Finalment, recordar que en l’entrevista que va fer el diari ara va dir que la Irene Rigau ha fet un altre estudi sobre fracàs escolar. Ciu va criticar molt els estudis que va fer el tripartit, i no entenc aquest estudi quan en hi ha molt i molt ben actualitzats.  Aquí en teniu un, i aquí un altre.

Us deixo amb un vídeo il·lustratiu menllevat del Periodico que m’han passat és de la portada d’avui.

retallada_controller

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.