Irene Rigau i els uniformes a les escoles

Spread the love

De fer no gaire, però de provocar el públic i veure que passa molt. Encara que no es vulgui hom compara amb el que feia abans Ernest Maragall mentre un feia i desfeia sense dir res ara amb Irene Rigau ens toca sentir que vol fer, llençar una bomba i veure si cau bé a la societat. La última la reflexió dels uniformes a les escoles.

La oposició no ha callat però possiblement ha anat a la critica fàcil i s’ha referit clar que Irene Rigau és amic de les escoles concertades i privades. No havia senti mai fapel que no és fapac. S’ha de llegir la lletra petita i entendre el vídeo del president de la Fapel  des de una òptica de la privada.  La fapac no ha volgut fer comentaris. S’ha de felicitar la presidenta de la fapac perquè realment està fent la feina molt i molt bé. També es veritat és que ens coneixement des de fa temps a la Imma Fuya.

Però anem el tema curiosament he trobat una web on hi ha el argumentari dels defensors dels uniformes escolars. Agafant aquestes idees desglossaré la meva opinió i faré una reflexió final perquè penso que el debat està mal centrat i potser la Irene Rigau volia dir una cosa i en diu un altre.

1.-Homogeneïtat versus heterogeneïtat  que els uniformes escolars fan homogeneïtzar és veritat, però els nostres pedagogs ens avisen que els alumnes aprenen més a partir de la diversitat.

2.-Rivalitat entre robes, els defensors afirmen que fa que els alumnes no es comparin entre elles i no hagin lluites reduint la violència entre els infants.  L’escola ha de sensibilitzar a partir de les diferències socials que es puguin produir, si no es solucionen aquests conflictes a les escoles a fora el carrer creix la violència.

3.-El cost dels uniformes escolars: Sabem que els uniformes escolars són més cars però al tenir dos al final acaba sortint més barat. En contra és presentar una escola homogeneïtzador o diversa com la societat, un dels hàbits a treballar a l’escola és anar net i ben vestit. L’escola ara  ja no és ensenyar sinó hem de fer les dos coses. Al final aquesta mesura és antieducativa.

4.-Els professors convertits en policies: provocat perquè els alumnes vagin ben vestits. En contra hem de sensibilitzar els nostres alumnes perquè vagin vestits correctament, no som policies som educadors que estem alerta pels signes educatius que ens demanen els nostres infants.

En conclusió sembla que marqui una tendència a criticar a l’uniforme a les escoles, però anem a les paraules de la Irene Rigau en que demana als consells escolars, és a dir, deriva la gestió que parlin sobre la forma de vestir. Penso que aquest debat a les escoles està un xic desfasat però no ho està  a l’Institut. Molts cops a l’institut els alumnes ensenyen molt i poden desconcentrar a altres alumnes.  Una imatge val més que mil paraules:Us imagineu una professora com aquesta a l'institut?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Irene Rigau i els uniformes a les escoles

  1. Jordi preses diu:

    Interessant reflexió, neutre, clar i crític com han de ser les coses. Però també es veritat que portar uniforme soluciona molts de conflictes

  2. admin diu:

    Hola Jordi
    Gràcies per participar el bloc. Penso que els conflictes s’han de mediar i mai esquivar. Estem en contacte

Els comentaris estan tancats.