La crisis afectarà als centres educatius

Spread the love

BarraconsEn aquests dies, l’Ernest Maragall contínuament ens ha dit que les retallades no afectarà a les recursos de les escoles. Que simplement és una millor planificació. A l’hora de la veritat és evident que tothom sap que hi ha retallada., i es veu en els centres educatius.

Els motius són diferents. Cal destacar que el fet que ara existeixen els terços que fa dos anys no existien, permetien els centres tenir uns recursos humans que ara no tenen. Però el que ningú parla és que moltes escoles depenen moltíssim de l’entorn municipal. No ajuda que els ajuntaments hagin de tornar diners a l’estat.

Els centres es nutreixen de l’entorn municipal, en la llum, els transport, el menjador escolar, el manteniment de les escoles.  Conec centres que l’ajuntament ha dit que a partir d’aquest anys els centres hauran de pagar la llum. D’altres que han de negociar perquè vinguin lampistes a arreglar llums i lavabos. Això comporta que l’entorn es pot degradar més ràpidament. L’espai ajuda aprendre i el fet també d’augment de barracons no ajuda gens.

Això evidentment tocarà la butxaca de les famílies, que en temps de crisis hauran d’abonar més per tenir uns serveis que tenien gratuït abans i ara hauran de pagar. Tot provocat per una mala gestió. Segurament s’haurà de prioritzar i eliminar elements de la sisena hora perquè anem cap a un model que és insostenible.

En definitiva l’inici de curs actual comença en entorn de crisis en un moment que s’han d’introduir els centres els llibres digitals.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La crisis afectarà als centres educatius

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Reflexions del món i de l'educació -- Topsy.com

Els comentaris estan tancats.