La sisena hora a la Universitat

Spread the love

La sisena hora a la Universitat és la transformació de la supressió de les diplomatures de 3 anys a licenciatures amb 4 anys. Amb això L’estat i l’opinió pública ens l’ha venut com el procès de bolonya. Però no és cert.

Només cal mirar la universitat internacional de París(França) on es veu que la licenciatura per França és de 3 anys. Però la idea no era de reunificar els criteris? Que passa que França no ho està fent? És important fixar-nos que el model és ja adaptat al que parlem a Espanya en la única diferència un any més.

Sorpresament he trobat una pàgina on parla dels diferents sistemes universitaris d’Europa la meva sorpresa, és que allà et pots fer una diplomatura en dos anys. Cosa que a Espanya no t’ho permeten. És a dir, perquè aquest any de desfasament?

La única explicació que li dono, és que a Espanya hi ha moltes universitats petites i per mantenir-les necessiten que siguin les diplomatures a 4 anys. Per tant a Espanya escalfem més la cadira i tenim els pitjors resultats. Alhora en el procès de bolonya s’està amagant aquest fet, pensant que es provocat per això, però no és la veritat. Recomano a tots els estudiants que s’en vagin a Europa a Estudiar, acabaran abans i tindran millor formació.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.