LA UGT I AVALOT DENUNCIA QUE ELS ESTUDIANTS DE MAGISTERI HAN ESTAT MALINFORMATS i ara se senten ENGANYATS O ESTAFATS…

Spread the love

IMG-20131210-WA0001Avui he fet de nota premsa representant la UGT. Us transmeto la informació.

 

LA UGT I AVALOT DENUNCIA QUE ELS ESTUDIANTS DE MAGISTERI HAN ESTAT MALINFORMATS i ara se senten ENGANYATS O ESTAFATS…

Amb el pla Bolonya, la formació inicial de mestres va passar de 3 anys a 4 anys, això en un principi era interessant per donar una formació més amplia i de més de qualitat. En el nou sistema es van deixar de donar les especialitats que hi havia hagut fins ara i es van reduir a dues titulacions: grau en ed. Infantil i Grau en educació primària.

Al començar aquest nou pla, es van crear diferents mencions que són unes assignatures optatives que donen una certa especialització de la carrera de magisteri.
És a dir se suprimeixen les optatives i lliure elecció d’abans per un conjunt d’assignatures que donen una especialització. Així a la universitat de Girona s’han ofert diferents mencions com tics, formació de persones adultes, plàstica, música, educació física, llengua estrangera, teologia catòlica i la seva pedagogia, biblioteca escolar, educació científica i ambiental i coordinació i dinamització.
No tots els alumnes van poder triar la menció que ells volien donat que cada menció tenia unes places limitades. De manera que molts alumnes de la Udg van haver de cursar mencions que no tindran cap correspondència amb els requisits de titulació que demana el departament d’ensenyament per impartir docència en ed. Primària.

UGT denúncia la descoordinació entre els estudis ofertats ( mencions optatives) per la Universitat i l’exigència de titulació ( Grau + menció ) que fa el departament d’Ensenyament per poder formar part de la borsa de treball de personal interí i substitut.
Hem constatat que moltes de les mencions que oferta la universitat no serveixen per accedir a una plaça d’especialitat ( Ed. Física, Llengua estrangera anglès, llengua estrangera Francès, música,teologia catòlica, pedagogia terapèutica i audició i llenguatge.)
El sindicat ens fem ressò de les queixes i consultes que ens han arribat per pa

rt dels estudiants que segons diuen se senten enganyats perquè no han estat suficientment informats de les repercussions laborals que podia tenir triar una menció o una altra.
En la situació de crisi econòmica actual considerem inacceptable que es creïn és creïn falses expectatives de treball entre l’alumnat, que inverteix, el seu temps i els seus diners en uns estudis per una sortida professional.
La universitat ha d’adequar-se a les especialitats que realment tenen sortida professional enlloc d’ofertar estudis que, tot i que són molt interessants, no tenen reconeixement oficial. En tot cas, exigim una acurada informació fidedigne a l’alumnat que d’altra manera se sent enganyat i frustrat al final dels seus estudis.Però no ha passat així i en aquests moments encara hi ha universitats de magisteri que neguen que hi hagi mencions que donen especialitats laborals i d’altres no. Simplement callen o diuen que no saben res. IMG-20131210-WA0002


1.-Ensenyament que podeu impartir amb la titulació que teniu.
2.-Titulacions que poden impartir un ensenyament

http://aplitic.xtec.cat/pls/apex/f?p=2011014%3A28%3A567380705063596:::::

La informació és prou explícita a la web del Departament d’Ensenyament on diu ben clar que hi ha mencions que donen especialitats laborals Pensem de tot plegat que la culpa no és tant sols de la universitat sinó d’ensenyament que hauria d’haver gestionat millor el desplegament de l’oferta de mencions en les universitats de tot el territori.
Ara tindrem estudiants amb dos sortides laborals (especialitats de magisteri) i d’altres que només en tindran una. De què estem parlant? D’una mala gestió o d’una manca de sensibilitat?
Des de FETE-UGT creiem que cal una resposta tan de l’administració com de la universitat i donar una solució als estudiants actuals i els que ja tenen el grau.
A més els de mencions de llengua estrangera, en sortir tots casi amb el nivell B2 de llengua eestrangera amb normativa a la mà podran impartir l’especialitat d’anglès. Així amb molt poc esforç hi haurà alumnes amb tres especialitats, i d’altres per mala gestió d’ensenyament només en tindran una o dos.

Girona, 10 de desembre de 2013

David de las Heras
Secretari Educació Pública FETEUGT Comarques Girona
ddelasheras@girona.ugt.org
Telefono 690995705

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.