Les bosses de brossa passaran a ser dades personals.

Spread the love

Divendres passat vaig participar a una xerrada sobre el reciclatge. En el fons creia que ens tornarien recordar eines de com reciclar correctament. Penso que en el fons molta gent no coneix com s’ha de reciclar, què es pot reciclar i com es pot reciclar.

IMG-20170424-WA0003

La meva sorpresa és que la xerrada no va anar així, semblava que el volien presentar és que a partir d’ara inspeccionarien les nostres brosses i si no reciclem ens posaríem una multa. Tot això em fa pensar, aquesta és la forma de fer com hem de fer les coses? Prohibir per mi no és educar és una idea que fa molt anys que em volta el cap. Ara per ara només veig que moltes solucions polítiques només passen a través de les multes i el càstigs.

el què és interessant del cas, és que quan vaig intervenir dient que aquest no era el camí sinó s’havia de sensibilitzar més, la meva sorpresa és que el públic estava d’acord i que ja s’havien portat moltes campanyes de sensibilització. Tot i així totes les preguntes que va fer el públic el 80% només com havien de reciclar certs productes. Això em fa veure que queda molt perquè hi hagi coneixement, i em dóna la sensació que queda molt per fer per conscienciar la població.

 

Però el que m’ha cridat l’atenció han estat intercanvi d’opinions entre veïns, uns deien que a partir d’ara cremarien tots els papers, potser en vés de reciclar la penalització està provocant a la contaminació. Un segon grup, diu ara haurem de reciclar perquè ens multaran, si la por ha de ser l’ens per reciclar estem a un problema que no hi ha consciència ecològica i per tant no acabarà servint de res.

En definitiva penso que la penalització pot servir per més endavant, encara és massa aviat i el que pot provocar és l’efecte advers, major contaminació. És un tema delicat i no crec que passi per inspeccionar la brossa de la gent, no m’estranyaria que al final com tot les bosses de brossa passin a ser dades personals.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Les bosses de brossa passaran a ser dades personals.

  1. Albert diu:

    El que fan es una intromisió a l´intimitat i es denunciable als jutjats. Com també es denunciable totes les sancions ja posades, per personal no qualificat en el poble, ja que només poden multar policies locals y Amer no te policies locals perque no compleix els mínims requerits. Tinguent clar això, tota sanció que arrivi a casa o a través del consell comarcal, es denunciable, acusant-los de afany recaudatori, i de práctiques ilegals constants per enriquirse fent creura a la gent que les multes que es posen son legals.

  2. Estic totalment d’acord amb tu Albert

Els comentaris estan tancats.