MENCIONS I DECRET DE PLANTILLES UN ALTRE ATAC AL SISTEMA PÚBLIC

Spread the love

bombatomicaAl llarg d’aquesta setmana els estudiants del pla Bolonya de magisteri han pogut anar a diferents xerrades sobre la informació de les mencions. Ja era hora!!!! Uns han hagut d’esperar a quart, d’altres ja han arribat tard. Tot i així s’han de felicitar d’haver-les fet i sé que tinc molt a veure-hi jo, però no m’agrada posar-me medalles i no ho faré.

El que no m’ha agradat són les explicacions que han donat, com es poden vendre unes mencions a partir d’una cosa que no se sap com serà? O és que ara hi ha informació privilegiada per uns quants?

Com tothom sap, el dia 13 d’aquest mes s’han reunit els degans i Ensenyament. Per tant per primera vegada sembla que s’han coordinat de cop, ja era hora, no ho creieu així? Perquè fins ara els degans responien que Ensenyament no els havia dit res? Així que han fet un pla de magisteri sense comptar amb les sortides professionals?, perdoneu però cap a quin model anem? Han de posar la nota als estudiants o als professors d’universitat? O potser haurien de posar nota a tots els polítics que estan dient que la formació inicial de mestre és molt important?

Però si realment la defensa de les mencions passa pel decret de plantilles estem davant:

–          D’un atac cap a l’ensenyament públic i ja no serà per perfils professionals, sinó cap a una gestió privada. És a dir, estem anant a la privatització de l’ensenyament. Per tan ara el problema ja no són només les mencions. En totes les entrevistes la consellera ha dit que no ha de ser l’experiència l’única cosa que compta, però l’experiència també ajuda a ser un bon professional. Jo pensava que la superació concertada i pública estava superada a la Lec en la definició que totes dues són serveis públics, ara potser haurem de dir tots dos serveis privats.

Però tornem a les mencions, i us interrogo amb aquesta lectura, si les mencions són per donar resposta a un decret de plantilles que en teoria només afecta al sistema públic no concertat, és no reconèixer l’error però tancar el poder accedir al sistema públic concertat. O he de dir sistema privat no concertat i sistema privat concertat? Què estem dient i que estem fent? No m’estranya que des de les Espanyes ens ataquin quan ens deixem atacar pel nostre propi sistema! Quan anem a un sistema concertat, se’ns demana dos anys d’experiència, i a sobre tenir diferents especialitats per poder ser polivalents , després entren els perfils professionals. Gent, si realment el decret de plantilles no demana experiència ens estem carregant el sistema públic català i tinc clar que això acabarà amb una vaga si és així. Amb els companys d’UGT  ja ho dèiem, aquest decret quedi com quedi acabarà als jutjats. Us demano a tothom que no deixeu privatitzar l’ensenyament públic.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de sistema educatiu i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a MENCIONS I DECRET DE PLANTILLES UN ALTRE ATAC AL SISTEMA PÚBLIC

  1. Retroenllaç: La nova gestió de plantilles una visió esperançadora | REFLEXIONS DEL MÓN I DE L'EDUCACIÓ

Els comentaris estan tancats.