Més de dos milers de llocs de treballs destruïts pel departament d’educació.

Spread the love

Durant en els últims dies. Els mitjans de comunicació i els sindicats només parlen de les retallades educatives.  El dia 1 de juliol va sortir informe de gestió del departament molt interessant on marcava l’evolució dels interins i funcionaris i l’augment d’aules d’aquest any. Aquesta informació realment està molt ben feta, però una persona que no conegui la situació pot pensar que el sistema educatiu està igual o hi ha més docents.

Si ens fixem amb les dades augmenten per tres costats, l’augment d’aules sobret a secundària, perquè ara el gran boom de naixements passarà a secundària. Seguim aplicant la sisena hora. Recordem que sobretot les escoles rurals no estava aplicada amb una segregació entre alumnat que fa sisena hora i d’altres que no.  I finalment l’augment de les USSEE unitats de suport de l’educació especial.

El que hem d’entendre d’aquests gràfics, és que un miler de persones que estaven fent serveis per millorar l’educació del nostre país. Ara tornaran a les aules. Centre de recursos, serveis d’assessoraments com persones que estaven treballant per millor el procés de bolonia a la formació inicial dels docents tornen a les aules.  Podem valorar si eren necessaris aquests llocs de treball. Per mi Sí. Estem parlant que educació en aquest any ha destruït un miler de llocs de treballs. La pregunta que tinc al cap és. Cal aquesta retallada de llocs de treballs? O hi ha altres formes?

És veritat que s’ha reduït el nombre d’interins fa 5 anys estava a un 25 % ara un 9%. Però entendre aquesta reducció entenent també la destrucció de llocs de treballs. Us deixo la gràfica que ens ha cedit el departament d’educació.

Un altre concepte és el tema d’aules d’acollida que recull per exemple lamalla.cat és la reducció d’aules d’acollida. A Girona són aproximadament  d’una vintena. És veritat que la supressió de lloc de les escoles públiques  els col·locaran. Però que passa amb els de l’escola concertada? Aquí tenim un altre lloc de destrucció de llocs de treball.

Finalment i això ho trobo una mesura molt i molt forta. És que els majors de 55 anys fins ara tenien dos hores lectives menys. Ara aquestes dues hores han d’anar a horari de permanència.  És a dir,uns treballador que tenen més de 25 anys de serveis, els han d’oprimir d’aquesta forma? És la recompensa que tenen després de tants d’anys?. En definitiva ho fan per destruir llocs de treballs. Ja que també només és cobriran el 50% de jubilacions.

Al final la qüestió no és la retallada de llocs de treballs. Sinó és la pèrdua de l’individualització de l’ensenyament. Si un alumne té dificultats no hi haurà recursos per donar-li suportat. Per tant estem que durant uns anys hi haurà un gran fracàs escolars.

Animar els interins i sustituts, anunciar-los que en el curs 2012-2013 és un any que no entraran mestres al sistema educatiu provocat pel pas de diplomatura de tres anys a quatre anys. Així que tindreu una via d’entrar un altre cop a treballar. I us crido a tothom a cridar ajuda pel sistema educatiu. http://www.soseducacio.org.

TOTES LES IMATGES D’AQUEST POST TENEN llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir 3.0 de Creative Commons. Torno a citar l’orígen.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Més de dos milers de llocs de treballs destruïts pel departament d’educació.

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Reflexions del món i de l'educació -- Topsy.com

Els comentaris estan tancats.