Paga Extra i Oposicions Docents

Spread the love

Estem en elecciobaixans, mai millor dit. Després de molts anys de retallades ens donen el caramel. Jo ho trobo que el ciutadà ha de saber perquè la recuperem i descobrir que estem amb un caramel enverinat.

Que hi ha? Que ha canviat? Doncs està clar que són les eleccions. Penseu-hi jo ja vaig dir fa quatre anys darrera a amics meus que l’estiu passat ja es començarien a parlar de baixada d’impostos. Cada ú ha de saber que vota, però el que no poden fer els polítics és jugar amb nosaltres com estant fent.

La recuperació de la paga extra no ha de ser una recuperació, és el nostre dret i el que no hem de fer per ella és suplicar-la cosa que ens estan obligant a fer. Montoro en el fons ha estat intel·ligent hi ha parlat que ara és un bon moment per tornar el 25% de la paga que van robar fa un parell d’anys. És evident, que estem en un any d’eleccions municipals primer i generals després, però la veritat és que moltes vegades aquesta forma de fer política ha fet recuperar vots, cosa insòlita. Quan llegeixes la notícia sembla que siguin tots, però no es veritat, tots els que depenent d’una comunitat autònoma no ho cobraran, només els que depenen de l’administració central. Segurament una forma de pressionar que les retallades a les comunitats, però penseu-hi un moment que és aquest 25%? Aquest 25% per cent és la part de la paga que molts tribunals ja ha dit que l’estat o la generalitat de Catalunya ha de pagar. Això fa que es parli del 25% però aquest 25% estan obligats a tornar-hi i amb interessos per això ho fan ara.

Veure la forma de fer dels diferents sindicats en la forma en que han portat el tema del retorn de la paga, et dones compte que es parla d’unitat sindical quan interessa. Però sembla que en aquests moments qui té raó és la Fete-Ugt de Catalunya i cal querellar-se amb la Generalitat per recuperar la paga dels 44 dies.  Tot i així, m’agradaria que algun que hagi cobrat penges la nòmina i es demostres que realment funciona. Però la veritat que ara per ara només s’han sentit que hi ha sentències favorables, però no recordo que ningú hagi penjat la nòmina que realment hagi cobrat.

En quan les oposicions, demostren un altre cop la demagògia i la forma de fer dels nostres polítics. A hores d’ara a partir de les declaracions de Montoro aumenta la reposició de treball de funció pública. Però que passa que ens trobem amb processos de transició nacional que per mi em semblen que han d’anar endavant, però alhora es deixen de fer altres coses important tant com ells com els sindicats. El fet de que no tinguem encara pressuposotos i si en els propers dies no s’aproven fa dir que no tenim oposicions i això sí. Depenen dels pressupostos. Però hi ha un altre factor interessant, en les taules de negociació de finals d’any passat sobre taula dels sindicats van col·locar el tema d’oposicions fins i tot van aparèixer xifres. Però hi ha algun sindicat que ho hagi negat? O algun que hagi afirmat que hi hauran oposicions? La resposta és que d’aquí un mes tenim eleccions sindicals, Això comporta una paràlisis de la negociació. Però vaig a més, penseu en un moment en temps d’eleccions sindicals, si realment els sindicats els interessa que hi hagi oposicions? LA resposta és clara, No!!! Penseu-hi!!!! Però recordeu que fins el març poden convocar oposicions.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.