Paga extra, rejovenir la docència i reducció lectiva.

Spread the love

horas-extraFa 6 anys enrere durant només potser un any, es van reduir la carrega lectiva dels docents passant de 25 hores lectives a 23 hores a primària. Ara ja ningú en parla però jo penso que aquestes tres hores de preparació de classe o de coordinació feien que realment és guanyés en qualitat educativa. No puc estar d’acord amb una afirmacions que deia que “En un país amb 700.000 desocupats, demanar que facin una hora més de docència és un sacrifici assumible”  En primer terme perquè fer una hora més de docència ha comportat una retallada impressionant de persones per tant la mesura acaba convertint en més desocupats a Catalunya que es tradueix en menys riquesa. I en segon terme la qualitat d’educació també passa pel recurs temps, si els treballadors tenen més temps per coordinar-se això acaba guanyant en major qualitat.

Encara no he llegit el que defensen els diferents sindicats, però cal que ho tinguem clar que hem de recuperar aquestes hores, també per salut laboral.  Alhora una dada molt interessant és la que recull el periodico. Que afirma que cada mestre menor de 30 anys que tenim al sistema educatiu 5 són majors de 50 anys.  Podem llegir això amb dos lectures, la primera que hi hagut molt poca inversió en personal docent malgrat cada vegada hi hagut més alumnes al sistema educatiu. Major alumnes, menors docents per força per mi ha de comportar una degradació dels sistema educatiu. Cal donar els mestres adequats, i cal que defensi els sindicats la defensa d’oferta publica d’educació.

En definitiva ara que estem en eleccions cal mirar els sindicats que defensin oferta publica d’educació, i que defensin una reducció de l’horari lectiu. Una cosa important s’ha d’anar a votar, dóna igual el sindicat que voteu però no és el mateix negociar amb el 100% de persones que han votat a que només votin un 30%. Votar blanc és també una opció, encara que per mi no vàlida. Malgrat sigui una oportunista davant les eleccions sindicals el vídeo que ha realitzat comissions m’ha agradat us el linko. Encara que llegeixo mitjança la Ugt que s’està a punt d’aconseguir el cobrament de part de la paga. Els companys de la Ugt us invita a que denuncieu la generalitat per poder cobrar els interessos.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de sistema educatiu i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.