Privatització de serveis públics. Àgora plataforma educativa i el cost de llibres digitals.

Spread the love

Com vaig dir en un dels anteriors posts. Hi ha una paradoxa, d’entrada es critiquen els funcionaris i en un altre es crítica la privatització dels serveis públics. Ahir, mitjançant el twitter m’arribava l’enllaç del fòrum de l’àgora on hi havia una gran preocupació perquè es semblava s’anava a privatitzar.

Pel que sembla Agora que és un servei públic i gratuït per crear plataformes educatives per les escoles i instituts deixarà de ser gratuït per induir un cost de 6 euros per alumne. Però no us ho perdeu, també afirma que les escoles i instituts que vulguin podran seguir fer-ho gratuïtament.  L’excusa de tot això és que educació no és un proveïdor de serveis de internet. És una forma de privatitzar serveis públics?

Però encara vaig més enllà. Hi ha editorials que els llibres digitals els fan pagar 30 euros per alumne. Si sumem el cost de material digital pot arribar a 40 euros mensuals. Qui pagarà tot això? En un moment de retallades creieu que el sistema educatiu pot aguantar la forma que s’està gestionant el projecte 1 per 1?

Fixeu-vos que aquestes situacions queden neguits. Les empreses que vulguin privatitzar aquest servei públic poden visualitzar-ho aquí. I si no us ho creieu aneu a la pàgina principal on us informa que àgora passa a ser pagant. En definitiva l’educació està en venda. Que creieu?Educació ha de mantenir aquests serveis? Els ha derivar? Estem en un moment de privatització de serveis públics?   L’educació deixa de ser gratuïta per sempre?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Privatització de serveis públics. Àgora plataforma educativa i el cost de llibres digitals.

  1. Manel diu:

    És evident que Educació no és un proveïdor de serveis d’Internet però, tampoc no és el Departament qui gestiona els servidors i serveis si no una empresa privada amb una concessió, suposo, com passa amb altres Departaments. No té cap sentit tenir una empresa que cobra pel manteniment dels sistemes i que aquesta no doni un servei adequat per a les necessitat del Departament, inclosos els centres, que en formen part.

  2. admin diu:

    Així és a dir està pagant dos empreses.

Els comentaris estan tancats.