Qué és millor una tablet o un portàtil?

Spread the love

megaordinadors

Des de que tinc una tablet i la utilitzo amb tota normalitat més d’una persona m’han preguntat que és millor una tablet o un portàtil. Sempre he definit que cada aparell són funcions diferents. Però la veritat és que a vegades és un xic complicat explicar-ho. Va ser llavors qu

e em vaig començar mirar webs que en parlaven.

En definitiva hi ha dos conceptes molts clars portabilitat i mobilitat.  D’entrada les tablets són portàtils però alhora tenen molta mobilitat. I els portàtil només tenen la característica que té portabilitat.

Però que vol dir portabilitat? Si el busquem al diccionari ens diu qualitat de portàtil. Una gran definició, realment no ens diu res. Portàtil vol dir que ens el podem endur tot arreu, però si ens fixem els portàtils ens és incòmode treballar a tot arreu, en canvi amb les tablets ens permet estar a tot arreu i estarem més còmodes. Amb els netbooks(ordinador portàtils petits)van sortir per ser més mòbils, però les seves prestacions són tant limitades que ja moltes pàgines webs parlen que les tablets faran morir els netbooks.

Anem a la segonacaracterística. Què vol dir mobilitat?, si el busquem el diccionari ens trobem una altra vegada que ens diu qualitat de mòbil. Gran definició, últimament els diccionaris els utilitzem menys, i crec cada vegada els farem cas menys amb aquestes definicions. Mobilitat

vol dir que utilitzarem en qualsevol llocs. Les tablets són còmodes per utilitzar-les a tot arreu. Quan avui preguntava amics que és millor una tablet o un portàtil de seguida m’han dit més una tablet. I fins aquí el post sembla que estigui defensant les tablets enfront els portàtils.

Per solucionar aquest trencaclosques hauríem de descobrir dos coses més l’arquitectura de la màquina, sistema operatiu i la seva utilització. Els ordinadors portàtils ens permeten tenir un ordinador de sobretaula portàtil que ens permet treballar còmodament vídeo, jocs, retocar sons…. En canvi les tablets podem fer també això però molt més limitat, tenim menys capacitat de disc dur, i evidentment un treball més estètic de maquetació és incòmode utilitzar-ho en una tablet. Però la tablet ens permet visualitzar correus de forma rapida, contestar missatges, observa de forma ràpida les últimes novetats del món. Podríem afirmar que es tracta d’estar connectat a tot arreu, que molts cops amb un portàtil és difícil sinó tenim un pendrive. El futur està per venir.

Existeixen pocs portàtils amb tecnologia tàctils, però la majoria d’empreses ja estan treballant amb ordinadors portàtils híbrids(mig tablets, mig portàtils), que malgrat són molt cars encara segurament en els propers anys els veurem baixar de preu. Però en definitiva la fi d’aquests post que sembla molt tècnic ve dir que no és millor una tauleta tàctil o un ordinador portàtils, són dos elements diferents que tenen funcions diferents. Potser ja ho sabíeu! Però a la llarga si aneu utilitzant les tablets descobrireu que més d’una persona us preguntarà: que m’he de comprar un portàtil o una tablet?. La resposta és depèn del que l’ utilitzis.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de tecnologia mòbil i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.