Sobre la vaga i la situació dels nostres drets!!!!!

Spread the love

 

Només porto 7 anys de mestre i 1 de professor de formació de professional, des de el primer any em vaig sindicalitzar per convicció. Per convicció perquè sempre m’ha agradat en quan has entrat a un col·lectiu en llegir totes les normatives que et regeixen la teva feina. Descobreixes que en la última dècada, s’ha guanyat ben poc econòmicament. La majoria de drets s’han consolidat els anys 70 i 80.

Ja no ens recordem dels refranys que hi havia sobre nosaltres “Pasar más hambre que un maestro de escuela.” La sabiduria popular ens ensenya el que érem abans i d’on venim. Gràcies els nostres companys que van fer vagues de més d’un mes tenim el que tenim. Es parla molt ara de memòria històrica, doncs és molt important que coneguem d’on estava i on anem.

La pèrdua de drets que estem patint, farà que en el moment de bonança econòmica lluitem per tornar-los al lloc. I més d’una vegada penso que hem de tendir al model alemany sobre els drets. Allà tothom és afiliat a un sindicat i quan un sindicat firma un dret laboral, només és pels afiliats.

Perquè parlem clar, la societat consumista ens ha portat que no podem fer vaga d’un mes. Ens hem emmerdat tant que indirectament ens estan traient el dret que tenim per exigir que canviïn les coses. Però no ens podem rendir i deixar escapar tots els drets que van aconseguir els nostres companys.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Sobre la vaga i la situació dels nostres drets!!!!!

  1. TOÑI diu:

    Jo estava allí i encara que no va arribar al mes, van ser molts dies, crec que encara tinc guardada la notificació de la sanció i económicament va ser molt dur. No vam parar fins que es signà el que hem tingut de bo fins fa poc. Clar que els alumnes no anaren a escola per no haver alló dels serveis mínims i tota la societat volia que alló s’arreglara per tal de que els xiquets no fóren a casa, que en realitat és el que fa mal. Ara , mentre hi haja servei dóna igual si el mestre va a manifastarse pel carrer, a la porta de l’escola o a l’aeroport de Castelló.També he de dir que no quedarem massa contents amb els sindicats.

Els comentaris estan tancats.