Un Ero a la Funció pública i la Reforma Laboral

Spread the love

Possiblement estiguem parlant d’un Ero a la funció pública. Una mitjana de 900 euros es descomptarà en la pròxima paga extra de de juny. Qui està pagant la crisis? La resposta és molt clara. Els treballadors. Però no només de la funció pública sinó també la privada de retruc. Hi ha moltes empreses que tenen un concert econòmic amb la Generalitat. Però si anem més enllà, la reforma laboral és una altre retallada dels drets dels treballadors. Però no són només la retallada dels 900 euros, és el 5% que ja va reduïr en Zapatero fa uns quants anys endarrere, la congelació salarial des de llavors, el 3% de la pujada d’En Rajoi del IRPF, el 3% més que ha pujat ara de la Generalitat de Catalunya, la eliminació del pla de pensions, la eliminació de les ajudes familiars anomenades fons d’acció social…
Total,podem afirmar que la reducció salarial dels funcionaris docents ha estat aproximadament d’un 25% o més en aquests últims 5 anys. A més en temps de bonança econòmica mai es pujava segons IPC sinó sempre estàvem per sota perdent sempre poder adquisitiu. Però aquesta mesura del 3% de divendres passat anava acompanyada d’una altre: els 1500 docents que es necessiten per l’any que ve, no s’agafaran, sinó que ho farem amb la mateixa plantilla que aquest any. Per tant la Generalitat, només en educació s’ha carregat 1500 llocs de treballs. Per això la UGT no està d’acord amb cap de les mesures. Però si anem més enllà, el problema és que l’any que ve no hi haurà una carrega lectiva per a tots docents, sobretot anirà cap els coordinadors de cicles, i els tutors comportant que no tingui prou temps per tutoritzar els alumnes que té, i individualitzar l’ensenyament ja que perdran una hora a la setmana que tenien per atendre a les famílies i els alumnes. Ens estem carregant el principi de donar un servei de qualitat a l’educació. Quina culpa tenim docents per la mala gestió dels polítics?
La UGT va proposar al govern de la Generalitat que si es volia estalviar, que ho fes amb la gent que cobra més. I per tant va dir que tota aquella gent que cobrava més de 5000 euros només cobres 5000 euros. Sembla una proposta molt respectable, però el govern de la generalitat va dir que no, i va fer que un 25% de funcionaris que no cobren més de 1000 euros se’ls hi redueixi el seu sou mentre hi ha uns intocables.
El fet de que l’administració ja no hagi de fer de mediadora dels Eros sinó que la mateixa empresa sense que hi hagi pèrdues sinó una baixada de la facturació pugui en dos mesos reduir-te el sou i el tercer acomiadar-te pagant només el 20 dies per any treballador. Ens fa descobrir que ja no serveix de res tenir un contracte fixa. Per dir-ho d’alguna forma la reforma laboral és injusta amb els treballadors i treballadores, ineficaç per l’economia i finalment inútil per crear l’ocupació. Des de la UGT pensem així, perquè creiem que la repressió al treballador no crearà més productivitat. Possiblement permetrà crear ocupació però serà en petites porcions.
A més el SOC i l’Inem desapareixeran per donar més poder a les Empreses de Treball Temporal. Que amb el nom ja indica que les pròximes generacions ja no podran gaudir de la tranquil•litat d’un contracte fix. A més que obre a la porta que tot el Personal Laboral de les administracions públiques puguin fer un Ero. Penseu que els personal laboral hi ha de molts tipus (fisioteràpies, tècnics d’educació infantil, vetlladors, assistents socials, administratius, integradors socials….) .
Tothom sap que el govern de Madrid està esperant les eleccions autonomiques andaluses per mostrar la seva cara (temps al temps). Penseu que els funcionaris cobrem una part de la Generalitat i una altre de l’estat i això pot comportar que tinguem més retallades de sous.
Mentrestant veiem els banquers cobrant indemnitzacions milionàries, veiem com els polítics no parlen de abaixar-se el sou i per tant segueixen indemnes malgrat són ells i les seves politiques els responsables de estar com estem.
En definitiva no estem només amb un ERO de la funció pública, sinó un ERO a la ombra de tots els treballadors de l’Estat espanyol. Ens estan governat els mateixos que ens han portat a la crisi des de la City de Londres, ens governa el poder econòmic des de Europa i no nosaltres. No estem en una democràcia participativa sinó en una dictadura financera. Ens segueixen aumentant els impostos mentrestant persones com la Irene Rigau que cobra 108.576,84 euros l’any ( sense comptar dietes, transports, etc, etc), em faria vergonya posar-me davant de les càmeres de TV3 davant de tots els pares i mares que estan a l’atur, mentre els seus fills aprenen dels seus mestres què vol dir justícia social, dignitat, equitat i solidaritat. Per tant sobra l’afirmació quan per justificar la retallada ens diu “Si jo fos una mestra q té una feina segura, em costaria queixar-me davant d’alumnes amb pares a l’atur.” Qui ha de tenir vergonya és ella i que es baixi el sou a la meitat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.