Una opinió més sobre el decret de plantilles.

Spread the love

Una opinió més sobre el decret de plantilles.

Busco feina

Amics lectors, si m’heu anat seguint en cap moment he dit que estigués a favor ni en contra el decret de plantilles. I alguna vegada ha semblat que estigués a favor i d’altres en contra. Però alhora veritat penso que l’important no és el fet d’estar a favor o en contra quan està aprovat. I el que hem de fer és reflexionar sobre les normes de jocs que estan ara sobre la taula.

I ho sento però em declaro en contra quan els funcionaris ens convertim en mercaderies, una cosa són els perfils i una altra cosa és convertir-ho en una competició per caure millor a un equip directiu. El servei territorial de Girona ha penjat uns excels públics que podeu veure en aquest enllaç, on es parlen de centres públics que estan buscant funcionaris amb unes certes característiques. No deia la Irene Rigau en la declaració de premsa cito: “l director del centre, a més de proposar la plantilla de llocs de treball i intervenir directament en la definició dels perfils d’aquests llocs, també participarà en determinats procediments de selecció de personal funcionari”

En cap cas parla de dedocràcia, sinó de determinat procediments de selecció.  Però la interpretació que es fa a Girona la troba fora de lloc, i fins tot fora de la filosofia del decret de plantilles. Perquè no ho fan com els altres departament que ho publiquen dintre Atri? Que volen que els funcionaris ens comencem a competir entre nosaltres. Competir no és el mateix que ser competent malgrat la consciència fonològica s’assembli.

Crec que el problema de fons és que no es volen crear perfils professionals, sinó que els equips directors triïn a dit. La base del decret penso que està mal pensada. Si s’ha de situar que el centre sigui el projecte educatiu de centre, no potser que només sigui l’equip directiu que decideixi els perfilas que han de tenir sinó al Marc de la comunitat educativa. Sinó es fa així el que es crearà realment es dedocràcia i no els els  perfils que volen fer.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de sistema educatiu i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.