Variant o no Variant d’Amer.

Spread the love
Ortofotomapa

Ortofotomapa

Després d’haver passat aquesta setmana seguint la política municipal la conclusió de tot plegat, és que el més ha molestat els veïns d’Amer ha estat el tema de la variant d’Amer. Tan la xerrada d’ahir amb el partit de Junts d’Amer com la xerrada amb el govern, on va participar en Ricard font. Un dels punts que més preocupa al poble és el perquè s’ha triat el recorregut de la variant de la forma que es troba ara.

El 2010 el poble hi va haver molta mobilització perquè no es volia la variant, però més enllà del no, hi havia un estudi publicat el DOGC on la variant havia de passar pels següent llocs:

Font: Gencat

 

Aquesta variant d’Amer, a l’any 2010, demanava una inversió de 27,7 milions d’euros. Segurament ara seria més cara.  Però el que més interessant de tot plegat, és que ens van dir que era d’obligat compliment tenir la variant d’Amer perquè es tractava d’una carretera de Xarxa bàsica. La meva participació a la xerrada d’en Ricard Font deia que aquesta variant era  d’obligat compliment. I la pregunta que em venia era el perquè s’havia canviat el traçat ara? Per què abans volien que passés per enmig de boscos i ara amb el nou recorregut partiran terreny industrial? La resposta és que estava obert, que només era per crear una reserva i més endavant ja es faria el recorregut definitiu.

El més important per mi és descobrir si realment ha d’haver una variant a la carretera d’Amer. Aquest és el punt bàsic. Aquesta va ser la meva pregunta al partit polític de Junts per Amer. Ells es mantenen en el No però no han buscat la legislació pertinent si es d’obligació o no, com diu Ricard Font. I simplement ho comparen en altres pobles sense saber què diu la llei. Els entenc, però no estic d’acord amb aquesta forma. Això ha fet que hagi començat a recercar per internet. En algun lloc ha de dir que a Amer té l’obligació de fer una variant. És llavor que cercant doncs sembla que és veritat. En el pla territorial de les comarques Gironines  ho recull en el capítol 7 a la pàgina 58 defineix que la carretera d’Amer és una via primària i necessita una variant. Curiosament, En el POUM d’Amer en la seva aprovació inicial pàgina 65  ja s’afirma que la variant està molt qüestionada i sinó es fa s’instal·lin reductors de velocitat, així el que es denota és que arquitecte que ho desenvolupa té clar que hi ha molts vilatans que no estan d’acord amb la necessitat de la variant.

 

En conclusió, el debat del poble d’Amer ja no ha de ser si ha d’haver o no variant, sinó que el més important ha de ser per on ha de passar la variant per fer la reserva pertinent. Mirant sempre l’interès general del poble. Segur que no es farà a curt plaç i un govern de la generalitat dubto que planifiqui una variant sense consentiment del municipi. El que s’hauria de fer és generar un debat i una explicació clara de l’ajuntament. Ja que una variant que estava planificada a exposició pública apareix ara en un POUM amb un altre traçat.  No estic gent d’acord que el partit l’oposició es mogui en el No sense mirar perquè apareix en el POUM. També discrepo en els processos de participació d’elements com a POUM, perquè poden fer confrontacions entre vilatans d’Amer.  Però cal indicar unes guies i una explicació de l’ajuntament perquè s’ha fet el POUM d’aquesta manera, és a dir, quins criteris.

En definitiva crec que ni l’ajuntament ni l’oposició  està fent el que li pertoca, l’ajuntament per no explicar i difondre el que està fent i l’oposició per parlar sense fonament.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.